Tak schválně, jestlipak víte, co vše se dá dělat s melounky / melouny?

Napsal Marja (») v sobotu 30. 7. 2011, přečteno: 2565×
meloun-c-3.jpg

Znáte dekorativní vyřezávání ovoce a zeleniny? :-)

Jedná se o činnost, která se řadí mezi kuchařská umění. Jde o vyřezávání různých květů do ovoce a zeleniny. Z vlastní zkušenosti mohu tvrdit, že nejoblíbenější surovinou je vodní meloun.

Ovoce i zelenina jsou po vyřezání samozřejmě jedlé! :-) K tomu, aby ozdoby z ovoce a zeleniny zůstaly čerstvé, lze je po vyřezání orosit obyčejnou vodou a zabalit je např. do kuchyňské fólie. K tomu, aby mi po vyřezání netmavla jakblka, používám obyčejnou citrónovou šťávu.

Na vyřezávání se používají speciální nože, vypichovače a dlátka různých velikostí, které tak umožňují řezbářům postupné zvětšování lístečků.

Toto umění z ovoce a zeleniny je cenným dědictvím Thajska.

Více na úvodní stránce a v fotogalerii.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Mišulka z IP 88.83.177.*** | 27.10.2012 10:57
Dekorativní ovoce vypadá fakt skvěle, to je až k neuvěření, jaká krása se dá dělat s ovocem!! Velmi nápadité, palec nahoru smile!!!
marja z IP 84.244.92.*** | 27.10.2012 12:32
Mišulko, děkuji moc!smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a osm